Fr | Nl

Nieuwsbrief


WWF Rangerclub


Onze partners

De hoofdsponsors van WWF-België:


Nationale Loterij

Loterie NationaleElk jaar schenkt de Nationale Loterij een belangrijk deel van haar inkomsten als subsidies aan een waaier van maatschappelijjk relevante activiteiten (sociale, humanitaire, culturele, wetenschappelijke,…). Ook WWF valt een deel van deze steun te beurt, want de Nationale Loterij gelooft net als WWF in duurzame ontwikkeling.
www.nationaleloterij.be

 


Andere partners:

(deze lijst is niet volledig).

 

Alpro

logo alproAlpro, Europese pionier voor voeding en drank op basis van soja, begon in 2009 aan een transformational partnership met WWF, om de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen en zijn medewerkers en klanten in te lichten over ecologisch verantwoorde activiteiten. Op vrijdag 6 mei 2011 trad Alpro, als eerste Europees levensmiddelen bedrijf, toe tot het prestigieuze programma ‘Climate Savers' van WWF, dat energie-efficiëntie en de vermindering van CO2-uitstoot promoot en in praktijk brengt. Alpro gaat daarmee het engagement aan zijn CO² uitstoot tegen 2013 te beperken tot onder het niveau van 2008, ondanks een verwachte groei met een derde van de volumes. Dit is gelijk aan 42.000 ton minder CO² dan in een business as usual scenario.

www.alpro.be

 

Amex

logo amexDe financiële sponsoring van Amex ging in september 2010 van start. Dankzij het programma ‘Loyalty Membership Rewards' kunnen kaarthouders van AMEX hun punten nu inwisselen en WWF steunen. AMEX stemt in om €10 aan WWF te schenken voor elke 1250 punten die WWF krijgt van de kaarthouders.

www.americanexpress.be

 

 

Mimex Brands and Labels

logo Mimex Brands and LabelsMimex Brands and Labels ontwikkelde onder licentie een prachtige collectie WWF-knuffeldieren, die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. De producten zijn gefabriceerd met respect voor de natuur, en sluiten kinderarbeid uit. Bijzondere zorg wordt besteed aan de gelijkenis tussen de knuffeldieren en hun 'origineel' in de vrije natuur. De knuffels zijn te herkennen aan het WWF-etiket dat aan elk knuffeldier bevestigd zit. Een percentage van de verkoopprijs wordt aan WWF geschonken. U vindt deze knuffeldieren in de meeste speelgoedwinkels.
http://www.mimex.nl/ 

 

ARGUS 

argus logo

ARGUS organiseert wedstrijden voor natuurfotografie.
http://www.argusmilieu.be/

 

BEBAT

logo BebatBEBAT is de organisatie die gebruikte batterijen inzamelt. Via zijn slogan "Batterijen deponeren, de natuur respecteren" richt BEBAT zjin campagne naar het grote publiek. BEBAT linkt de inzameling van gebruikte batterijen aan een tombola ten voordele van WWF. Dankzij dit partnership krijgt WWF jaarlijks een aanzienlijke financiële steun.

www.bebat.be

 

Bruneau

logo BruneauJ.M. Bruneau, specialist in de verkoop op afstand van bureaubenodigdheden voor bedrijven, steunt sinds januari 2008 de acties van WWF door middel van een licentiecontract. WWF selecteerde een 30-tal producten uit de catalogus van Bruneau op basis van milieucriteria. Bij elk product staat een tip die verduidelijkt hoe bepaalde dagelijkse gewoonten en producten bij kunnen dragen tot het behoud van onze planeet.
www.jm-bruneau.be

 

Buro Market

logo buromarketSinds 2009 nodigt Buro Market zijn klanten uit om hun lege inktpatronen binnen te brengen voor recyclage. Meer nog, de klanten ontvangen een bon ter waarde van 5 euro voor de aankoop van hun nieuw inktpatroon. In deze Marketing Actie geeft Buro Market voor elke klant die een leeg inktpatroon inlevert 1 euro aan WWF om onze projecten te steunen.

http://www.buromarket.com/conditions_eco.php

 

Canon

logo CanonCanon, wereldwijd vernieuwer en leverancier van benodigdheden voor onder meer beeldverwerking - zowel voor bedrijven als voor particulieren - steunt al sinds 1998 de projecten van WWF in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dankzij deze samenwerking kon WWF een gedigitaliseerde collectie foto's van professionele fotografen uitwerken, waarvan alle WWF-kantoren wereldwijd via een intranet gebruik kunnen maken. Canon sensibiliseert het publiek ook over milieuproblemen via marketing- ent promotieactiviteiten.
www.canon.com  

 

Challenger

logo ecoacademyChallenger introduceert de module EcoAcademy - ontwikkeld in samenwerking met WWF- aan bedrijven die een teambuilding activiteit willen organiseren en hun medewerkers een opleiding willen geven rond duurzame ontwikkeling. Gedurende 2u zal het personeel op een wetenschappelijke en ludieke manier kennis maken met milieuproblemen (de klimaatverandering, het verlies aan biodiversiteit, het tekort aan natuurlijke rijkdommen, de ecologische voetafdruk...) en de mogelijke oplossingen om energie te besparen en dagelijks ecologisch verantwoord te handelen.

http://challenger.rd-calcite.net/fr/ecoAcademy.pdf

 

Delhaize

logo delhaizeSinds 2010 werkt Delhaize, samen met WWF in een strategisch partnership, aan de vermindering van hun milieu-impact en de sensibilisatie van hun klanten. In 2010 werd het assortiment schaal- en schelpdieren van Delhaize geanalyseerd om de benoeming van MSC-producten (die verzekeren dat het een duurzaam product is) te vergemakkelijken en bedreigde diersoorten (zoals de blauwvintonijn) uit de rekken te verwijderen. Delhaize heeft als doel om enkel duurzaam gevangen schaal- en schelpdieren aan te bieden tegen 2012. WWF heeft het personeel van de visafdeling een opleiding gegeven in verband met de milieuproblematiek rond visvangst. WWF heeft eveneens, tijdens de ontwikkeling van ons partnership met Delhaize, een viswijzer opgesteld om de klanten van Delhaize in te lichten over duurzame visaankopen.

www.delhaize.be

 

Ecobos

logo ecobosHet bedrijf Ecobos is gespecialiseerd in ecologisch papier en speelgoed uit FSC-hout. Zij leiden de online pandashop van WWF.be.

www.ecobos.be

 

 

Ello Mobile

ello mobile steunt wwfEllo Mobile is een gsm-operator die zijn winst voor de volle 100% schenkt aan 8 sociale en ecologische projecten. Sinds juli 2012 kunnen Ello-klanten het WWF Bonobo-project financieel ondersteunen.
www.ello-mobile.be

 

Eneco

Eneco België, filiaal van de Nederlandse groep Eneco, is een van de groenste energiebedrijven in Europa. Eneco heeft immers de ambitie tegen 2016 alle energie die het levert aan Belgische klanten uit lokaal geproduceerde hernieuwbare bronnen halen. Sinds 2010 maakt Eneco deel uit van het programma Climate Savers, een programma van WWF International voor de vermindering van de CO2-uitstoot aan de hand van een ambitieus actieplan. In België ging de groep in januari 2012 een transformational partnership aan met WWF-België. Deze samenwerking is een versterking van de objectieven van de groep in het kader van Climate Savers. Maar Eneco België wil ook het grote publiek sensibiliseren rond het belang van hernieuwbare energie en de terreinprojecten van WWF ondersteunen. 

www.eneco.be

 

 Exki

logo ExkiEXKi is een fast-food restaurant met als motto natural, fresh and ready. EXKi is bezorgd om het milieu en engageert zich, samen met WWF, voor een duurzame ontwikkeling. EXKi kiest voor producten uit de biologische landbouw, koffie met het Max Havelaar-label, biologisch afbreekbare en recycleerbare verpakkingen, groene stroom in alle restaurants en milieuvriendelijke onderhoudsproducten. Met de hulp van WWF, en sinds de start van hun transformational partnership in 2006, blijft EXKi zich inzetten om de ecologische voetafdruk van hun restaurants te verminderen en hun personeel en klanten te sensibiliseren aan de hand van ecologische acties.
www.exki.be

 

Generaction

logo GeneractionGeneraction helpt zijn klanten uitpakken met een eigen website op maat van hun cliënten, partners,... Een efficiënte, interactieve en flexibele manier om de gewenste boodschap over te brengen.
www.generaction.be

 

Groth

logo grothSinds 1983 publiceert Groth prachtige verzamelbare postzegels onder licentie van WWF. Elk pak zegels bevat 4 postkaarten met foto’s, illustraties van gerenommeerde artiesten en ook een tekst geschreven door wetenschappers. Voor elke verkocht pak, krijgt WWF een royalty om de projecten te ondersteunen.

http://www.edelcollecties.com/wwfpostzegels.html

 

Ikea

logo ikeaIKEA België is sinds 2002 partner van WWF-België. De samenwerking concentreert zich op de volgende punten: bossen (strijden tegen de illegale houtkap en zorgen voor het duurzame beheer en de certificatie van bossen), verantwoorde bevoorrading (FSC-hout, biokatoen, MSC-zalm), het klimaat (de vermindering van de CO2-uitstoot, de promotie van hernieuwbare energie).

Sinds 2008 werkt IKEA samen met WWF-België om de milieu-impact van hun zetel in België te verminderen, voornamelijk wat betreft afval, water- en energieverbruik. Maar het belangrijkste element van dit transformational partnership is de sensibilisatie van het personeel en de klanten. Ikea steunt ook onze Earh Hour campagne, via de verkoop van ecologische gloeilampen waarvan een deel van de opbrengst naar WWF gaat. WWF mag eveneens leden werven op de parking. In het magazijn zijn er activiteiten voor kinderen en worden de boodschappen van WWF gecommuniceerd.

www.ikea.be 

 

Kimberly-Clark

logo kimberly-clarkKimberly-Clark is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en verkoop van producten voor hygiëne en zowel persoonlijke als professionele verzorging (Kleenex, Scottex, Huggies, Kimberly-Clark professional…)

In 2011 zijn WWF en Kimberly-Clark een wereldwijde samenwerking gestart om te zorgen voor een verantwoorde aankoop van papier voor alle producten die de groep produceert. In België werken Kimberly-Clark en WWF samen in het kader van een licentie voor het toiletpapier Scottex. Om een verantwoord alternatief voor het klassieke toiletpapier op de markt te kunnen brengen en om het gebruik van gecertificeerd en gerecycleerd papier te promoten, hebben Kimberly-Clark en WWF samen ‘Scottex Naturals’ ontwikkeld. Dit toiletpapier werd gemaakt van 100% gerecycleerde en gecertificeerde FSC-vezels. 

 

Nature et Terroir

logo nature et terroirNature et Terroir is gespecialiseerd in het organiseren van ontdekkingsreizen in de natuur. Samen met WWF stelt Nature et Terroir enkele verschillende wandelingen voor in België. Voor elke reservatie via WWF geeft Nature et Terroir ons een financiële steun voor onze projecten.

 

Nokia

logo NokiaNokia tekende in 2003 een contract voor een transformational partnership met WWF om zijn werknemers beter bewust te maken van milieuproblemen, en om hen te helpen hun impact op de planeet te verkleinen, zowel thuis als op kantoor. Deze samenwerking uit zich onder meer in discussieforums en de intranetsite ‘Connect to protect’, waarop een educatief programma te vinden is waar de 50.000 werknemers van Nokia toegang toe hebben. Sinds 2008 maakt Nokia deel uit van de groep Climate Savers: bedrijven die zich inzetten om hun CO2-uitstoot sterker te verminderen dan ze verplicht zijn. Nokia blijft zich inzetten om de gebruikers van hun producten te sensibiliseren over hun milieu-impact.
www.nokia.com

 

Pairi Daiza

logo pairi daizaPairi Daiza biedt zijn bezoekers een dag vol emotie en opgetogenheid en maakt hen gevoelig voor de schoonheid en de kwetsbaarheid van de natuur. Pairi Daiza herbergt op een bijzondere locatie meer dan 4.000 dieren uit de hele wereld. Het Park werkt mee aan programma's voor de bescherming van bedreigde diersoorten.
http://www.pairidaiza.eu/nl/

 

Planetwatch

PlanetwatchEnkele maanden geleden startte hln.be, de website van Het Laatste Nieuws, met Planet Watch (en aan Franstalige kant startte 7sur7.be met SOS Planète). Planet Watch is een apart kanaal op de website dat alle nieuwsberichten verzameld over het milieu. Met het kanaal wil de redactie van hln.be haar lezers warm maken voor het milieu, en op die manier haar steentje bijdragen voor een oplossing van de milieuproblemen. Van bij de lancering van het kanaal heeft de redactie van hln.be daarom gekozen voor een samenwerking met WWF. De natuurbehoudsorganisatie krijgt op Planet Watch heel wat visibiliteit en de mogelijkheid om er leden te recruteren.   

 

Terra Games

logo terragamesSinds 2009 ontwikkelt Terra Games gezelschapsspelletjes in FSC-hout, onder licentie van WWF. Op dit moment zijn er een dertigtal klassieke spelletjes (schaken, dammen, mikado, jenga, solitaire, 4 op ’n rij…) die gericht zijn op soorten en leefgebieden die beschermd worden door WWF, met een informatiebrochure over de natuurbehoudprojecten van WWF overal ter wereld. Uren van plezier voor de familie verzekerd terwijl u ook onze organisatie steunt, want bij elke aankoop wordt een bijdrage geleverd aan WWF.

 

Tetra Pak 

tetra pak logo Tetra Pak is partner van WWF sinds 2005 en maakt deel uit van de groep 'Climate Savers': bedrijven die met de hulp van WWF hun CO2-uitstoot drastisch beperken. In 2007 was Tetra Pak Belgium sponsor van de campagne ‘Climate Trackers' (de ontwikkeling van video's voor de Europese televisie rond de impact van de klimaatverandering op de biodiversiteit, en wat iedereen in het dagelijkse leven kan doen om die impact te verminderen. Sindsdien engageerde Tetra Pak Belgium zich in het kader van hun transformational partnership om de acties van WWF voor het klimaat en de bossen nog meer te steunen. Het bedrijf werkt samen met WWF aan een beter milieu, op drie fronten: door te letten op de herkomst van zijn hout en papierproducten, door de gebruikte verpakkingen zoveel mogelijk in te zamelen en te recycleren en door zijn CO2-uitstoot te beperken..
www.tetrapak.be

 

Tombolist

logo TombolistDe vzw Tombolist assisteert gratis bedrijven die een tombola organiseren voor het goede doel, zoals de Pandatombola met WWF. Tombolist waarborgt de volledige opvolging van de actie: wettelijkheid, officieel reglement, beheer van de deelnemingen, lottrekking en prijzenoverhandiging...
www.tombolist.be

 

Vivabox

logo vivaboxSinds 2009 biedt Vivabox (Sodexo groep) een geschenkendoos aan rond ngo’s, die het mogelijk maakt voor de gelukkige ontvanger om een ngo financieel te steunen. WWF is een van de 7 ngo’s die voorgesteld worden in de Vivabox “Support Them”. Deze doos bevat een DVD die het werk van WWF uitleggen en ook een postkaart van WWF. Dankzij deze Marketing actie ontvangt WWF steeds 30 euro als de eigenaar van de Vivabox voor WWF kiest.

http://www.vivabox.be

 

Zeelandia

logo zeelandiaZeelandia, producent van grondstoffen voor bakkerijen en patisserieën, produceert al sinds 1989 de Panomix Panda, waarmee de bakkers het pandabrood kunnen maken. WWF ontvangt 5 eurocent per verkocht brood. Dit was het eerste licentiecontract van WWF-België.

 


De nieuwsbrief

Meld je aan om het laatste nieuws over WWF België te ontvangen

Ik steun WWF

Door lid te worden ondersteunt u de projecten van WWF-België.
Word lid