Scholen

Voor jonge burgers die zich inzetten voor natuurbehoud

Ben je als leerkracht of jongere op zoek naar manieren om meer te leren over de milieu-uitdagingen waar onze planeet vandaag voor staat? In deze rubriek vind je gratis educatief materiaal om je kennis bij te spijkeren en zicht te krijgen op de oplossingen. Bestel en download in enkele klikken het materiaal waarin je geïnteresseerd bent!

Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief voor scholen om op de hoogte te blijven van onze nieuwe educatieve materialen, activiteiten en veel meer

Om de Aarde te redden, moeten we jongeren opvoeden, dat is onze belangrijkste taak.

Bekijk ons ruime aanbod educatief materiaal en gratis activiteiten voor kinderen uit de basisschool.

Living Planet School

Living Planet School is een gratis onderwijstool voor het lager onderwijs, bestaande uit verschillende hoofdstukken. Ontdek - op een interactieve manier - het belang van de natuur.

Klimaatactie op school!

Vrijdag 8 oktober 2021 wordt een historische dag waarop scholen in heel België in actie schieten voor het klimaat!

In het spoor van de otter

Duik met je leerlingen in de wereld van de otter met dit dossier waarin je tal van leuke activiteiten terugvindt!
Nieuw!

Beleef de Natuur

Deze tool brengt je klas dichter bij de natuur. Je klas ontvangt een grote kleurrijke poster met kaartjes van dieren. Ga de uitdagingen aan met je klas!

Virunga in actie

Bekijk een film over een herbebossingsproject zodat je leerlingen meer leren over duurzame ontwikkeling.

Ontdek de gratis educatieve programma’s die speciaal ontwikkeld werden voor jongeren uit het secundair.

Nieuw!

De natuur op ons bord - gratis workshop!

Het Eat4Change-schooltourprogramma biedt leerkrachten van middelbare scholen interactieve workshops om hen bewust te maken van het verband tussen duurzaam voedsel, klimaat en biodiversiteit.

Klimaatactie op school!

Vrijdag 8 oktober 2021 wordt een historische dag waarop scholen in heel België in actie schieten voor het klimaat!

[email protected]

Organiseer GRATIS een simulatie van een grote klimaatconferentie op jouw school. Voor jongeren vanaf 16 jaar.

60€

60€

60€

60€

60€

60€

Voor de jongeren

Werk je aan een presentatie of een spreekbeurt?

Bij WWF-België vind je heel wat informatie over de planeet en de bedreigde dieren. Download ze gratis!

Het hele jaar door gratis activiteiten

5 keer per jaar het Rangerclub Magazine

Leuke extra’s en wedstrijden

Rangerclub

Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar: word beschermer van de natuur

Zijn je (klein)kinderen tussen 6 en 12 jaar oud? Deel je liefde voor de natuur en schrijf hen in voor de Rangerclub van WWF voor maar € 2,5/maand. Dankzij het magazine en de activiteiten leren ze meer over wilde dieren en worden ze echte beschermers van de natuur.

Heb je vragen?

WWF richt zich ook op kinderen. We willen jonge generaties sensibiliseren en ze betrekken bij de creatie van een wereld waarin de mens en de natuur in harmonie samenleven. In ons werk voor kinderen bieden we twee soorten programma’s aan:

1) De WWF-Rangerclub: een club voor kinderen van 6 tot 12 die houden van de natuur en wilde dieren. Door WWF-Rangers te worden, zetten de kinderen zich in voor de natuur.
Schrijf je kind hier in voor de WWF-Rangerclub voor slechts € 2,50 per maand!
2) Educatief materiaal voor scholen: WWF België biedt leerkrachten materiaal en bronnen aan om milieuthema’s te bespreken in de klas. Het educatief materiaal is gratis toegankelijk, zowel digitaal als fysiek.

Maximum drie weken tijdens de schoolperiode en tot een maand tijdens vakantieperiodes. Heb je bepaald materiaal dringend nodig? Stuur dan een mail naar [email protected] Gelieve wel rekening te houden met het feit dat we vaak in het veld staan en we aanvragen niet altijd de dag zelf kunnen beantwoorden. Je geeft je bestelling dus best tijdig door!

Milieueducatie voor jonge generaties is een prioriteit voor WWF België. Daarom zijn onze activiteiten alsook onze educatieve pakketten volledig gratis! Je hoeft niets te betalen, ook niet voor de levering. Aarzel dus niet om de boodschap te verspreiden.

Natuurlijk! Educatief materiaal dat ontworpen is voor gebruik in een schoolomgeving, is ook beschikbaar voor al wie geïnteresseerd is. Ben je een animator(trice), een bibliothecaris(esse) of simpelweg iemand die verschillende milieuthema’s wilt ontdekken en bespreken met jongeren of (je eigen) kinderen? Aarzel dan niet om het materiaal te bestellen dat je interesseert!

Het educatieve materiaal wordt enkel geleverd met de post in België en Luxemburg. Ons digitaal materiaal is daarentegen overal ter wereld toegankelijk. Workshops en schoolbezoeken zijn enkel mogelijk in België.

Selecteer de knop “animatie” om ons aanbod te ontdekken.
Elk jaar stellen we een reeks animaties voor over vooraf bepaalde thema’s. Vanwege ons kleine team is het voor ons niet mogelijk om scholen te bezoeken voor activiteiten die buiten deze reeks vallen.

Ja!
Op de website van de Rangerclub (www.rangerclub.be) vind je een hele reeks fiches die gratis toegankelijk zijn. Denk maar aan informatie over grote habitats (bossen, oceaan…) en themadossiers over WWF, bedreigde diersoorten, klimaatverandering, plastic in de zee, luchtvervuiling, en nog veel meer!

Laat het ons weten! Stuur een e-mail met uw vraag naar [email protected] en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk. Tot gauw!